TUZLA Obitelj prodavala drogu pa zaradila 19 godina zatvora

Trava droga
Hercegovina.info

Županijski sud Tuzla je u ponovljenom prvostupanjskom postupku po optužnici tog Tužiteljstva donio osuđujuću prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir J. iz Kalesije  zbog krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Admir J., kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i šest mjeseci, dok je Demir J. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci. Njima se uz pomenuto krivično djelo optužnicom na teret stavlja i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu J., Smilji Č. i Feridi J., su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu i jedan mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ć.

Iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, optužnicom tog Tužiteljstva se terete da je Admir J. organizirao grupu unutar svoje obitelji, u kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od srpnja 2017. godine do travnja 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy. 

Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskoj županiji, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje tužiteljstva TŽ.