TUŽITELJSTVO ZHŽ-a Iz Srbije stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić

Ubojstvo Lane Bijedić
Arhiva/Hercegovina.info

U slijedećih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine, potvrđeno je za Dnevni avaz iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

Zahtjev za njezinim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec dana, obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanica na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. listopada boravi u Beogradu kod majke.

Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Krajem prošlog tjedna, iz Srbije je stigla suglasnost za njezino saslušanje. U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHŽ-a i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer ju je, zbog teškog stanja u kojem se nalazila bilo nemoguće saslušati.

U tijeku je analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njezinih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP- a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija. Iako je prikupljen veliki broj tragova tijekom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Nakon izvršene obdukcije rečeno je kako je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.