TUŽITELJSTVO 25-godišnjakinja optužena zbog krijumčarenja cigareta kod Posušja

Krijumčarene cigarete
UNO BiH

Optužena Almira D. (1995.) tereti se da je vršila nezakonit promet oko 6000 kutija cigareta, tržišne vrijednosti od više desetaka tisuća KM. Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv: Almire D. (1995.) iz Bugojna, nastanjena u Sarajevu.

Optužena se tereti da je dana 22.10.2020. godine, od strane policijskih službenika Granične policije BiH, na području općine Posušje, otkrivena prilkom upravljanja putničkim motornim vozilom, u kojem je bila sakrivena količina od oko 6000 kutija, različitih vrsta i marki cigareta, bez odgovarajuće dokumentacije, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama Bosne i Hercegovine.  

Navedena količina cigareta na ilegalnom duhnaskom tržištu, dostiže cijenu od više desetaka tisuća KM, a sukladno zakonu, cigarete kao akcizna roba, moraju biti obilježene akciznim markicama Bosne i Hercegovine na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH. 

Optužena se tereti da je počinila kazneno djelo 'Neovlašten promet akciznih proizvoda' iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je upućena Sudu BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.