Turci uhićeni kod Posušja zbog krijumčarenja Turaka

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije (GP) BiH i Postrojbe granične policije Gorica, 27. siječnja, na području Posušja lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja osam stranih državljana. 

Riječ je o šest državljana Republike Turske koji su posjedovali putne isprave, te dvije osobe koje nisu imale identifikacijske dokumente, a izjavile su da dolaze iz Afganistana i Pakistana.

U nastavku rada na predmetu, u svojstvu osumnjičenih ispitane su dvije osobe, državljani Turske, koji su nakon provedenih mjera i radnji zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Krijumčarenje osoba' iz članka 189. Kaznenog zakona BiH predati u nadležnost Tužiteljstva BiH uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. 

U svojstvu svjedoka, uz prisustvo prevoditelja, saslušano je osam osoba, koje su, uz Prijedlog o protjerivanju, predate službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Tijekom obrade osumnjičenih osoba oduzet je određeni broj dokaza koji će poslužiti u kaznenom postupku, a rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.