TUKAO NEVJENČANU SUPRUGU Još jedan Mostarac završio u pritvoru zbog nasilja u obitelji

Nasilje
Arhiva

Na prijedlog županijskog Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 18.8.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i kazneno djelo Laka tjelesna ozljeda iz čl. 173. KZ FBiH.

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je dana 14.8.2023. godine, oko 12 sati, u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., s kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje malodobne djece, fizički nasrnuo na istu, na način da ju je jednom rukom uhvatio u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način ozlijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne ozljede.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora. Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.