TUČNJAVA U LJUBUŠKOM 49-godišnjak preminuo u mostarskoj bolnici nakon zadobivenih teških tjelesnih ozljeda

Hitna pomoć policija rotacija
Ilustracija

Dana 29.8.2022. godine u 22.30 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u mjestu Otok, Ljubuški, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između R. V. (49). i Z. M. (34).

Policijski službenici PU Ljubuški su odmah po zaprimanju prijave izišli na mjesto događaja kojim prilikom su zatekli imenovane osobe, nakon čega je zbog zadobivenih ozljeda R. V. prevezen u DZ Ljubuški, a nakon ukazane liječničke pomoći isti je vozilom hitne pomoći prevezen u SKB Mostar na daljnje liječenje. Osoba Z. M. (34) je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje.

Naredni dan u jutarnjim satima, PU Ljubuški je od strane SKB Mostar obaviještena da je R.V. zadobio teške tjelesne ozlijede, nakon čega su policijski službenici PU Ljubuški o svemu izvijestili Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, a nad imenovanim Z. M. zaveli kriminalističku obradu. Policijski službenici PU Ljubuški su protiv Z. M. uputili izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.1 KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda).

Također, dana 7.9.2022. godine PU  Ljubuški je od strane SKB Mostar ponovo obaviještena da je gore imenovani R. V. uslijed zadobivenih povreda preminuo u SKB Mostar o čemu su policijski službenici PU Ljubuški izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, nakon čega su osobu Z.M. lišili slobode, te ga ponovno ispitali u svojstvu osumnjičenika zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.5. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom).

Isti će danas biti predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će uputiti Županijskom tužiteljstvu ŽZH  dopunu Izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv gore imenovanog Z.M.