TUČNJAVA PRED KAFIĆEM 20-godišnjak brutalno izbo maloljetnika i nanio mu ozljede opasne po život

Lisice uhićenje
Ilustracija

Županijski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Vehbiju U. (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'Pokušaj ubojstva'.

Vehbija U. je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.7.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H. u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli izvan objekta i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne ozljede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne ozljede grudnog koša.

Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC u Tuzli. Pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su naredbe za potrebna vještačenja,  a u tijeku su i druge istražne radnje, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Tuzlanske županije.