Troje ubijenih i troje ranjenih u sveučilištu Alabama

Tri su osobe ubijene, a najmanje tri su ranjene u pucnjavi do koje je u petak došlo u kompleksu Sveučilišta Alabama u Huntsvilleu, izvijestila je američka TV mreža CBS News.

Glasnogovornik sveučilišta Ray Garner kazao je da je jedna ženska osoba uhićena, no nije želio otkriti njezin identitet, kao ni identitet žrtava. Lokalna televizijska postaja WAFF-TV izvijestila je na svojoj web stranici, da je članica osoblja Sveučilišta Alabama ustrijelila i usmrtila troje kolega u zgradi prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Predstavnici vlasti kazali su za WAFF-TV da je ženska članica osoblja sveučilišta saznala na sastanku fakulteta biologije da neće dobiti profesorsko zvanje, nakon čege je izvukla pištolj i počela pucati po kolegama. Sve su tri žrtve članovi osoblja fakulteta. 'Misli i molitve svih su s obiteljima. Dekanat će biti obaviješten o tome što se dogodilo i učiniti sve što može kako bi podržao Sveučilište', rekao je rektor Finis St. John IV. u priopćenju.

Glasnogovornik bolnice u Huntsvilleu, Burr Ingram, kazao je da su hospitalizirane tri ranjene odobe od kojih su dvije u kritičnom, a jedna u stabilnom stanju. Policija je osigurala zgradu u kojoj je izbila pucnjava i evakuirala studente. U sveučilišnom kompleksu u Huntsvilleu ima oko 7.500 studenata. Kompleks je u petak zatvoren, a studenti su ohrabreni da odu kućama, objavljeno je na web stranici sveučilišta. (Hina)