TRGOVINA DJECOM Mostarka osumnjičena da je prodala kćer za 2000 KM

Trgovina djecom
Ilustracija

MUP Republike Srpske danas je podnio izvještaj Javnom tužiteljstvu zbog krivičnog djela trgovina djecom protiv Ljube Seferovića iz Sarajeva, njegovog sina Jasmina, te Almase  Sulejmanović iz Mostara, majke maloljetne djevojčice koja je prodana za 2.000 maraka.

Novac je, inače, uplaćen preko Western Uniona, piše Srpska Info.

Prema navodima iz izvještaja, osumnjičeni su u razdoblju od prosinca 2018. do veljače ove godine kada je slučaj otkriven, na području grada Banja Luka izvršili krivično djelo trgovina djecom.

Srpskainfo je još u ožujku ekskluzivno pisala o ovom slučaju, a izvor iz istrage otkriva da je osumnjičeni Jasmin Seferović vrbovao, držao i prihvatio maloljetnicu (17), radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada.

Osumnjičenji Ljubo Seferović koji je javnosti mnogo poznatiji kao optuženi iz postupka koji se vodio za smrt Dženana Memića u kojem je oslobođen krivice, u slučaju trgovine djecom tereti se da je kupio odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu.

"Osumnjičena Almasa Sulejmanović tereti se da je dala pristanak za zaključenje prisilnog braka i da je prodala dijete, svoju ćerku za novčani iznos od 2.000KM", naveo je izvor iz istrage.