TREBINJE Za tri suradnika Mostaraca zatražen pritvor

Policija Republike Srpske
Ilustracija

Tužiteljstvo BiH predložilo je pritvor za Nikolu Š. (38), Dragana B. (44) i Sašu V. (36) iz Trebinja, uhićene u akciji 'Trag', usmjerenoj na otkrivanje organizirane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge.

Nikola Š. (38), Dragan B. (44) i Saša V. (36) osumnjičeni su za za krivična djela 'Organiziranog kriminala', a u vezi sa krivičnim djelom 'Neovlaštenog prometa opojnim drogama'.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. U priopćenju se ističe da se nastavlja intenzivan rad na ovom predmetu, navodi Srna.

Trojicu osumnjičenih tijekom utorka su u Tužiteljstvo BiH sproveli pripadnici Uprave Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Trebinje, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju.

Iz Policijske uprave Trebinje priopćeno je da su osobe M.N. i F.V., nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz prostorija ove uprave, dok je M.S. u Javnoj zdravstvenoj ustanovi 'Opća bolnica' zbog zdravstvenih tegoba koje je osjećao i ranije.

Ove osobe osumnjičene su da su od rujna 2019. do kolovoza ove godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika izvršili krivično djelo 'Organiziranog kriminala' u vezi sa krivičnim djelima 'Neovlašteni promet droge' iz Krivičnog zakona BiH.

Podsjetimo, grupu ovih šest navedenih osoba s područja Trebinja i Foče povezuje se sa grupom od 10 uhićenih osoba na području Mostara, a koje su iza rešetaka na mjesec dana završile nakon akcije Federalne uprave policije (FUP). Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije, sud je za 10 osoba s područja Mostara odredio jednomjesečni pritvor.

U akciji FUP-e oduzeta je određena količina heroina, kokaina, te veći iznos novac, kao i drugi predmeti. Osim toga, osobe uhićene na području Mostara se sumnjiče i za tešku krađu, odnosno otuđenje novih klima uređaja sa jednog objekta u izgradnji.