TRAŽIO GA SUD U MOSTARU Muškarac uhićen nakon što je iz Varšave sletio u BiH

Granična policija aerodrom Sarajevo
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima u BiH otkriveno je deset osoba koje su potraživali sudovi i policija.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 23. travnja 2024. godine, lišili su slobode S. P. (1982.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela utaja. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Dan ranije, 22. travnja 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M. M. (1967.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH je predan službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Uz navedeno, 18. travnja 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su lišili slobode M. J. (1970.) na području Gradiške. Provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Bosanskoj Krupi potražuje zbog kaznenih djela krađa, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i krivotvorenje isprave. Državljanin BiH je predan službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 23. travnja 2024., lišili su slobode M. M. (1995.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Šepak i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

 Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 22. travnja 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili slobode S. F. (1988.), nakon što je ustanovljeno da Općinski sud u Zenici potražuje ovu državljanku BiH zbog kaznenog djela obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti. Predana je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 21. travnja 2024., lišili su slobode A. B. (1976.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brčko. Utvrđeno je da Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenih djela silovanje i ugrožavanje sigurnosti. Predan je službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. travnja 2024., lišili su slobode D. K. (1989.) jer je ustanovljeno da ga Općinski sud u Živinicama potražuje zbog kaznenog djela ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti. Državljanin BiH i Republike Italije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Bergama. Predan je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Prethodno, 18. travnja 2024., pripadnici ove jedinice su na letu iz Varšave lišili slobode A. Š. (1978.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin BiH je predan službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 19. travnja 2024., lišili su slobode M. Z. (1987.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud Brčko distrikta BiH potražuje zbog kaznenog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predan službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Također, na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, pripadnici ove jedinice su 18. travnja 2024. predali bh. državljanina, N. Č. (1966.), službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave.