TRAGEDIJA U SARAJEVU Smrtno stradala mlada doktorica, na nju naletio pijani mladić bez vozačke dozvole

Azra Spahić
Facebook/Klix

Sinoć je u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula mlada liječnica Azra Spahić (1998.), zaposlenica Doma zdravlja Kantona Sarajevo, javlja Klix.ba.

Na nju i još tri pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Kako piše Klix, Berberović je u trenutku nesreće imao alkohola u krvi, a vozio je brzinom znatno većom od ograničenja. Nije imao vozačku dozvolu. Njega je sinoć oko 2:30 uhitila policija.

"Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici lišili su slobode osobu B. A., rođenu 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD iz članka 336. KZ FBiH /Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi s KD iz članka 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predana u prostorije za zadržavanje", naveli su iz policije.

U nesreći su ozlijeđene još dvije pješakinje - S. A. (1997. godište) i S. E. (2002. godište). Jedna je pješakinja zadobila ozljede opasne po život, a druga teške ozljede.

Kolege se opraštaju od preminule Azre. "Azra je bila jedna od najboljih studenata Medicinskog fakulteta, divna, plemenita duša s Une, ponos ove zemlje i Fakulteta. Azru ćemo zauvijek čuvati u našim mislima i srcima", napisali su.