Tragedija u krugu tvornice za proizvodnju biodizela

Tragedija u krugu tvornice za proizvodnju biodizela
Jedan je radnik poginuo, a drugi je ozlijeđen i zbrinut u bolnici nakon nesreće koja se danas poslijepodne dogodila u krugu tvornice za proizvodnju biodizela MEBUu u Netretiću kod Karlovca.

Okolnosti stradavanja još nisu poznate no, kako javlja KAportal, radnici su oko 17 sati išli provjeravati razinu plinova u spremniku.

Neslužbene pretpostavke govore kako je u tom trenutku došlo do trovanja uslijed kojeg je jedan radnik u dobi 35 godina ostao bez svijesti, dok je njegov kolega 27-godišnjak smrtno stradao. Smrtno stradali radnik je, kako doznajemo, ušao u spremnik ulja i na mjestu preminuo, dok je preživjeli radnik stajao pored ulaza i pao u nesvijest, nakon čega se probudio u kolima hitne pomoći.

Na mjestu tragedije traje očevid, a tamo je i županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

MEBU je tvrtka čiji su osnivači i rukovodeći ljudi, sudeći po podacima iz Sudskog registra, dobrim dijelom iz riječke regije. Tako je dvoje od četvero osnivača, odnosno članova tog trgovačkog društva, iz Rijeke, a i troje od petero članova Nadzornog odbora je s riječkog područja, na čelu s Damirom Mandekićem iz Lovrana, predsjednikom NO. Direktor tvrtke je Aleksandar Lončar iz Rijeke.

- Nažalost, istina je da se dogodila tragedija. Po prvim informacijama, jedan radnik je izgubio život, a drugi je ozlijeđen - potvrdio nam je danas Milan Bukvić, voditelj prodaje u tvrtki MEBU, koji je i sam sinoć s kolegama bio na mjestu događaja, dok su istražitelji obavljali očevid.

- Ne znamo još uzroke tragedije, čekamo da očevidna ekipa obavi svoj posao - kazao nam je u telefonskom razgovoru Bukvić.

I mi čekamo informacije o tome što se zapravo dogodilo. Odmah smo obaviješteni o tragičnom slučaju, ali ne znamo još detalje. Još se utvrđuju okolnosti, tako da je preuranjeno da išta još kažemo o tome - kazala nam je Svetlana Lončar, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora tvrtke.

Slučaj iz Netretića podsjetio je na tragediju otprije četiri godine u pogonima zagrebačke "Zvijezde" kad su dvojica radnika riječkog poduzeća Rijekatank stradala od trovanja prilikom čišćenja septičkih jama u krugu tvornice. Za ovaj događaj upravo je u tijeku suđenje odgovornima.

Hina