TRAGEDIJA U BIH U zdravstvenoj ustanovi smrtno stradala pacijentica, poznat mogući uzrok požara

Bolnica Modriča
bolnicamodrica.net

Pacijentica G. P. starije životne dobi iz Srpca, nastradala je u požaru koji se dogodio u Specijalnoj bolnici za kroničnu psihijatriju Modriča, a sumnja se kako je možda i cigareta mogla dovesti do buktinje, međutim to će utvrđivati istražni organi.

Kako je za Nezavisne novine rekao Siniša Nikić, direktor ove ustanove, požar je izbio noćas.

"Na našu nesreću noćas oko 1.15 sati požar je zahvatio jedan objekt na gornjem katu te je na žalost naša pacijentica izgubila život", rekao je Nikić.

Kako je naveo, u tom objektu na dva kata bila su 23 pacijenta.

"U pitanju je ustanova takva kakva jest i pacijenti koriste cigarete, pa se pretpostavlja i da je možda cigareta mogla zapaliti dušek ili zavjesu pa da se to dalje raširilo. Međutim, mi o tome ne možemo govoriti sa sigurnošću, jer to će službeno utvrditi istražni organi i dok oni ne završe ne možemo biti sigurni", rekao je Nikić.

Prema njegovim riječima, sve je primijetila medicinska sestra i zahvaljujući brzoj reakciji radnika osiguranja i ostalih zaposlenih, svi su pacijenti evakuirani i tako je izbjegnuta još veća katastrofa odnosno da još netko nastrada.

Također, kaže, kako je i objekt mogao skroz izgorjeti, ali su brzo došli vatrogasci i požar je lokaliziran.

"Uložili smo sve napore. Međutim, dogodilo se to da smo nažalost izgubili pacijenta. Ona je vjerojatno pokušala to gasiti pa je tako i stradala", rekao je Nikić.

Kako je naveo, jedan tehničar i pacijent su preventivno upućeni u bolnicu, ali su vraćeni.

"Ostali pacijenti su razmješteni do adaptacije. Izgorjela je soba na gornjem katu, a objekt je ostao čitav zahvaljujući vatrogascima i radnicima. I ta materijalna šteta je manja nego što je mogla biti", rekao je Nikić.

Naime, policijskoj stanici Modriča, noćas oko 1.30 sati prijavljeno je kako je došlo do požara na objektu u vlasništvu jedne javne zdravstvene ustanove u Modriči.

"Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Modriča koji su utvrdili kako je došlo do požara unutar objekta, uslijed čega je smrtno stradala osoba inicijala G. P. iz Srpca – pacijent zdravstvene ustanove", navode iz policije.

Požar je lokaliziran od strane pripadnika Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča.

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj, a istim je rukovodio dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.