TRAGEDIJA U BiH i HRVATSKOJ Utopila se tri mladića

Utapanje mladića u Bedekovčini
Pixsell

Devetnaestogodišnji mladić inicijala I.H. iz Bugojna utopio se u subotu u poslijepodnevnim satima na jezeru Zanesovići, potvrđeno je u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).

"U Policijsku postaju Bugojno oko 15:30 sati prijavljeno je da je u jezeru Zanesovići došlo do utapanja mlađe muške osobe. Odmah po zaprimanju prijave, na mjesto događaja izašli su službenici ove policijske postaje, koji su došli do saznanja da je mladić zaronio i da mu se od tada gubi svaki trag", priopćeno je.

Organizirana je akcija pretraživanja jezera, a tijelo mladića pronašli su u 18:35 sati pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBŽ.

U petak popodne nešto poslije 15 sati u Bedekovčini (Hrvatska) su se utopila dva mladića. Prema pisanju portala Zagorje.com, mladići od 17 i 18 godina su se biciklima vraćali s podjele svjedodžbi iz Srednje škole Krapina te su se odlučili osvježiti u Bedekovčanskom jezeru.

Bili su u društvu još jednog mladića, koji je neplivač te se nije htio s njima okupati u jezeru. Svi trojica su bili učenici 3. razreda. Dvojica maturanata ušli su u preduboku i mutnu vodu te su se utopili.

Na intervenciju su stigli hitna i vatrogasci, koji su skočili u vodu. Iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci. Hitna ih je dugo pokušavala reanimirati, a potom su prebačeni u bolnicu. Preminuli su nekoliko sati kasnije.