TRAGEDIJA Srušio se zrakoplov u Puli, poginule dvije osobe

Pad aviona Pula
Goran Sabelić/CROPIX

Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12:30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o stranim državljanima, javlja Novi list.

Zrakoplov s njemačkom registracijom

Zrakoplov je bio s njemačkom registracijom, pretpostavlja se da su stradali njemački državljani, navodno je riječ o muškarcu i ženi.

Prema Zračnoj luci upućene su brojne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći te policije. Zračna luka je objavila kako su do daljnjeg svi letovi otkazani.

Oglasilo se Ministarstvo

O zrakoplovnoj nesreći u Puli oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i turizma.

“Slijedom informacije o zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila danas u Zračnoj luci Pula, a u kojoj su život izgubile dvije osobe, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovim putem izražava duboko žaljenje i sućut zbog ovog nesretnog događaja.

Do nesreće je došlo, kako je i priopćila Zračna luka Pula, oko 12.30 sati prilikom polijetanja zrakoplova, manjeg tipa.

"Prema informacijama s kojima raspolažemo, u tijeku su službena postupanja, a istragu o uzrocima ove nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, čiji su istražitelji na putu prema Puli”, priopćili su.

Miletić izrazio sućut poginulima

O teškoj nesreći kratko se oglasio istarski župan Boris Miletić.

“U Zračnoj luci Pula se danas dogodila strašna tragedija i ovim putem izražavam duboku sućut obiteljima poginulih stranih državljana”, stoji u kratkom priopćenju.