TRAGEDIJA NA BH. CESTAMA Dva 19-godišnjaka iz kafića krenuli kući i poginuli pri slijetanju u rijeku

Policija RS
Ilustracija/hercegovina.info

Jezero i Šipovo zavijeni su u crno nakon tragedije u kojoj su nastradala dvojica 19-godišnjaka D. P. iz Jezera i N. B. Šipova kada su automobilom sletjeli u rijeku Plivu.

Kako neslužbeno javljaju 'Nezavisne novine', nastradali mladići živjeli su u blizini, ali jedan je administrativno imao prebivalište u Šipovu jer ih je dijelila samo rijeka.

Njihov nestanak prijavljen je danas policiji, a nađeni su oko 15:30 sati u Golfu s kojim su i sletjeli u rijeku Plivu u Jezeru. Mladići su se nakon završetka radnog vremena, iz kafića u Jezeru zajedno uputili kući.

Jedan od nestalih mladića bio je te večeri u kafiću, a drugi je došao pri kraju radnog vremena kako bi zajedno išli kućama.

"Kako nisu stigli kući, alarmirana je policija te je započela potraga od mjesta odakle su otišli", rekao je izvor 'Nezavisnih'. Tragovi vozila od jezeru Đol, doveli su do pronalaska vozila s tijelima u vodi koje je izvučeno iz korita rijeke Plive, a za mladićima su tragali i ronioci.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, policijskoj postaji Jezero oko 8:15 sati prijavljeno je da su D.P. i N.B oko 2:30 sati, automobilom Golf uputili iz jednog caffe bara u Jezeru u smjeru mjesta Čerkazovići, općina Jezero.

"Putnički automobil kojim su se navedene osobe udaljile pronađen je u koritu rijeke Plive, u mjestu Čerkazovići, općina Jezero. U potragu za navedenim osobama su bili uključeni službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, kao i Jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, i službenici SAJ MUP-a Republike srpske (ronilački tim)", naveli su iz PU Mrkonjić Grad.