TRAGEDIJA Eksplozija kod Zagreba, dvije osobe poginule

Eksplozija Dugo Selo Hrvatska
RTL

Danas rano poslijepodne u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe. Jedna osoba je teško ozlijeđena. Kako doznaje Index, došlo je do eksplozije eksplozivne naprave.

"Danas, 27. kolovoza oko 13:30 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici, došlo je do eksplozije u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je teško ozlijeđena", napisala je policija.

Kako je za Index rekao šef Vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar, nije bilo curenja plina, već se radi o eksploziji eksplozivne naprave. Smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen.

Dežurni kirurg u KB-u Dubrava Kristijan Ćupurdija, dao je izjavu za HRT nekoliko minuta nakon što je završila teška operacija ozlijeđenog muškarca, koja je trajala oko tri sata.

Rekao je da je muškarac dovezen s teškim tjelesnim ozljedama uzrokovanim eksplozijom. Evidentirali su ozljede trbuha i gornjih ekstremiteta, nakon čega su išli na operaciju.

"Zbrinuli smo ozljede. Pacijent će biti smješten u intenzivnu", dodao je. Ćupurdija je rekao da je teško reći kolike su šanse za oporavak. "Veliki je gubitak krvi, a to sve skupa ima posljedice na čitav organizam. Moramo sačekati dan-dva da vidimo kako će to sve skupa ići", rekao je Ćupurdija.