Trag 80 kg droge iz Slovenije doveo do BiH, uhićene dvije osobe

Skunk droga zapljena
Ilustracija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (3.11.2021. godine), započeli pretrese na četiri lokacije na području Foče i Kiseljaka, zbog postojanja osnova sumnje da su dvije osumnjičene osobe počinile kazneno djelo 'Organizirani kriminal' iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom 'Neovlašten promet opojnim drogama' iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija 'Alfa' se odnosi na vršenje pretresa osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenih kaznenih djela.

"Pretresi se vrše po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Srednjobosanske županije", navodi se iz Ureda za informiranje SIPA-e.

"Aktivnosti su realizirane u okviru predmeta u kojem je Tužiteljstvo BiH ostvarilo značajnu suradnju sa partnerskim institucijama Republike Slovenije, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za krijumčarenje više od 80 kilograma opojne droge marihuana-'skunk', koja je ranije zaplijenjena na području Slovenije, a prema prikupljenim dokazima, krijumčarena je iz BiH prema zemljama EU", navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.