TOMISLAVGRAD Uhićene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Granica Kamensko
Ilustracija/N1

U okviru operativne akcije „Migrant-Vinica“ pripadnici Jedinice granične policije Kamensko su 15. prosinca 2020. godine iza ponoći uhitili državljanina Republike Srbije i Jordana A.E.R. (1990.) i državljanina Bosne i Hercegovine H.A.R. (1997.), nakon što su otkriveni u krijumčarenju devet osoba afroazijskog porijekla na području općine Tomislavgrad.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima su izjavili da dolaze iz Iraka (1) i Egipta (8). Među krijumčarenim migrantima su i dvije maloljetne osobe. Svi su krijumčareni u vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao H.A.R., dok je vozilo Polo, također, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao A.E.R. bilo prethodnica", priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH. O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.