TEŠKE KRAĐE Uhvaćen 28-godišnjak zbog krađa iz katoličkih crkvi

TEŠKE KRAĐE Uhvaćen 28-godišnjak zbog krađa iz katoličkih crkvi
Hercegovina.info

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, službenici Policijske postaje (PP) Novi Travnik i Policijske postaje (PP) Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela 'Teške krađe' koja su koja su izvršena u Katoličke crkve u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez.

Naime, dana 3.1.2021.godine oko 10:40 sati u PP Vitez je prijavljena 'Teška krađa' koja je izvršena u prostorije Katoličke crkve u mjestu Zabilje, općina Vitez. Prema prijavi nepoznati počinitelj ili više njih je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitica.

Također, dana 23.1.2021.godine oko 8:25 sati u PP Novi Travnik je prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena 'Teška krađa' u Katoličku crkvu, kojom prilikom je razbijeno staklo na prozoru, te je otuđen određen iznos novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Istog dana, oko 15 sati u PP Vitez je prijavljena 'Teška krađa' u Katoličku crkvu u mjestu Kalvarija, općina Vitez, kojom prilikom su razbijena stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su prema prijavi otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitica.

Uzimajući u obzir svu specifičnost navedenih krivičnih djela, službenici policije su rješavanju istih pristupili krajnje ozbiljno i profesionalno, što je za rezultat imalo njihovo potpuno rasvijetljavanje.

Navedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A.J. rođen 1993. godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela. U suradnji sa nadležmim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, navedeno je u priopćenju iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.