TEŠKA NESREĆA U SUSJEDSTVU U sudaru teretnog i putničkog vlaka 52 ozlijeđenih

Vojvodina sudar vlakova
Kurir

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u Ratkovu, kod Odžaka (između Novog Sada i Sombora), nije bilo smrtno stradalih osoba, a u bolnicu su se javile 52 ozlijeđene osobe, od kojih su tri zadržane na liječenju, prenio je RTS. 'Infrastruktura željeznice Srbije' navela je da je ozlijeđeno pet osoba - četiri putnika i strojovođa kojem je ozlijeđeno rame.

Međutim, RTS je prvobitno u policiji saznao da je najmanje 20 ozlijeđenih i da su oni prevezeni u Dom zdravlja Odžaci i bolnicu u Somboru. Kasnije tijekom večeri, reporter RTS-a sa mjesta događaja javio je da su se u bolnicu javile 52 osobe. Troje je zadržano na liječenju, među kojima je i strojovođa koji je najteže ozlijeđen.

Jedan od putnika Ognjen Sovilj, koji je primljen u somborsku bolnicu, kaže da je u trenutku kada je došlo do sudara ustao po torbu. "Vozač je krenuo naglo kočiti… Poslije sudara sam malo poletio, onda sam se srušio i bio na podu. Vrat ne smijem pomjerati baš puno i noga mi je otekla, koljeno. I dalje nije utvrđeno šta je sve, možda je došlo do prijeloma", rekao je Sovilj.

Putnički vlak je u 18:47 sati naletio sa zadnje strane na teretni vlak na dijelu pruge Odžaci - Ratkovo, priopćeno je iz 'Infrastruktura željeznice Srbije', prenosi radio 021. "Do naleta je došlo kada je putnički vlak sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog vlaka", navodi se u priopćenju.

Kako RTS saznaje, prilikom sudara putnički vlak je izletio iz tračnica. 'Infrastruktura željeznice Srbije' priopćila je da su oba vlaka prometovala iz Novog Sada ka Bogojevu i navode da je uzrok nesreće ljudski faktor. "Željeznička komisija za istraživanje izvanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za sudar vlakova koji se dogodio sinoć", navodi se u priopćenju.

Još uvijek nije priopćeno koliko putnika je bilo u putničkom vlaku. Pretpostavlja se da je vlak bio pun, najviše studenata koji koriste željeznički, najjeftiniji promet, posebno petkom. 'Srbijavoz' u priopćenju poručuje da su sigurnost putnika i cjelokupnog željezničkog prometa prioritet, te da će nastaviti činiti sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.