TEŠKA NESREĆA KOD VENECIJE Autobus s ceste sletio pored pruge i zapalio se, poginula 21 osoba

Venecija prometna nesreća autobus
La Republica

Najmanje 21 osoba poginula je danas nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije, prenose talijanski mediji. Autobus je malo prije 20 sati sletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom, izvijestile su talijanske novinske agencije i televizija.

Uzrok nesreće još nije jasan, prenosi Index. "To je apokaliptična scena. Ostao sam bez riječi", objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na X-u, prije poznatom kao Twitter. Sky Italia je izvijestio da je 18 tijela do sada izvučeno iz olupine nakon što se autobus zapalio, a mnogi su ozlijeđeni. La Repubblica piše kako je najmanje 15 osoba ozlijeđeno, a ima i nestalih.

Venecija prometna nesreća autobus

Talijanska premijerka Giorgia Meloni poručila je da su njene misli sa žrtvama. "Izražavam najdublju sućut, osobnu i cijele vlade, zbog teške nesreće koja se dogodila u Mestreu", objavila je na društvenim mrežama.

Vozilo se zapalilo nakon što je dodirnulo strujne kabele, prenose talijanski mediji. Ozlijeđeni, od kojih su neki u vrlo teškom stanju - prevezeni su u bolnice u okrugu Mestre, te Miranu, Padovi i Trevizu, piše HRT. Među stradalima ima djece i tinejdžera.