TERETI SE ZA DVA KAZNENA DJELA Zatražen pritvor za maloljetnika koji je nožem izbo vršnjaka

Osnovna škola Briješće
N1

Tužiteljstvo Sarajevske županije zatražilo je pritvor za određivanje jednomjesečnog pritvora učeniku devetog razreda OŠ "Behaudin Selmanović" u Briješću koji je nožem nanio ozljede svom vršnjaku, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije.

Bavčić je pojasnila da je Tužiteljstvo SŽ prijedlog uputilo sucu za maloljetnike. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tereti se za dva kaznena djela

“Inicijalno je zatražen jednomjesečni pritvor što je inače i procedura. Učenik se tereti za pokušaj ubojstva i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda drugom učeniku. S obzirom na to da je riječ o maloljetniku ne možemo davati više informacija”, poručila je Bavčić.

Podsjećamo, učenik OŠ “Behaudin Selmanović” je nožem u predjelu ramena nanio teške tjelesne ozljede svom vršnjaku koji je dalje zbrinut na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Lakšu ozljedu nožem u predjelu ruke je zadobio još jedan učenik koji je pokušao zaštititi svog kolegu.

Ovaj incident je šokirao kako zaposlenike i učenike tako i roditelje koji strahuju za sigurnost svoje djece.