Taksist na Smokvi pronalazio djevojke za prostituciju

Suđenje još nije zakazano, Rubinić se brani sa slobode, a na teret mu se stavlja da je organizirao prostituciju od rujna 2006. do 18. kolovoza prošle godine.

Konkretnije, Rubinić je optužen za organizaciju prostitucije u Rijeci, Opatiji i Lovranu, a do svojih "djelatnica" je, piše Novi list, dolazio putem erotskog portala www.smokva.com, predstavljajući se kao "Mladen". Na taj način stupio je u kontakt sa četiri "djelatnice" i ponudio im da pružaju "usluge" zainteresiranim klijentima.

S jednom curom organizirao stotinjak "posjeta"

S jednom djevojkom, prema optužnom aktu, organizirao je biznis u najmanje 100 navrata. Cijena za jednu noć iznosila je od 300 do 400 eura, a sat vremena "rada" naplaćivan je od 150 do 200 eura. Djevojka je od zarađenih 120.000 kuna Rubiniću predala dogovorenih 20 posto odnosno 24.000 kuna. S dvije djevojke je ukupno ostvario osam posjeta klijentima pri čemu je zaradio 1.600 kuna. S jednom djevojkom je "poslovao" samo od siječnja do kolovoza prošle godine i za 11 odrađenih »usluga«, ali uz "harač" od 50 posto od utrženog iznosa, njemu je pripalo 4.400 kuna.

S jednom svojom djelatnicom uspostavio je specifičan odnos, znajući za njene obiteljske (ne)prilike. Najprije joj je ponudio bavljenje prostitucijom, a kako se ona tome oštro suprotstavila, zaprijetio je kako će njenoj obitelji ispričati da se bavi prostitucijom.

U strahu je djevojka pristala i prostituirala se. Preplašena djevojka ukupno je zaradila 12.000 eura, a optuženiku je predala najmanje 29.000 kuna, piše Novi list.