Švercali granate, puške i pištolje u Njemačku: U Dresdenu podignuta optužnica protiv još dvojice muškaraca iz BiH

Švercali granate, puške i pištolje u Njemačku: U Dresdenu podignuta optužnica protiv još dvojice muškaraca iz BiH

Nakon što je njemačka policija u veljači ove godine uhitila dvojicu bh. državljana od 17 i 28 godina, u čijem vozilu su pronašli 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i drugo oružje, uhićena su još dva muškarca porijeklom iz BiH.

Protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka podignuta je optužnica i njima će se suditi zajedno s ranije uhićenim muškarcima.

Optuženi su da su kao članovi organizirane kriminalne grupe u Mercedesu sakrili oružje koje su prevezli preko Češke u Njemačku. Krijumčarili su ratno oružje koje su prodavali na teritoriju Njemačke.

Tužiteljstvo u Dresdenu pretpostavlja da su optuženi željeli ostvariti zaradu od prekograničnog prijevoza i profitabilnom preprodajom oružja, od čega su živjeli, rekao je glavni tužitelj Jurgen Schmidt.

U istrazi sudjeluju i državno tužiteljstvo Njemačke te Federalni ured kriminalističke policije, jer se sumnja da je u ovoj grupi bilo još članova.

Bosanci će ostati u pritvoru do početka suđenja. Kako su pisali njemački mediji, ranije su uhićeni Dino S. i Emil A. Automobil je bio potpuno preuređen kako bi mogli sakriti oružje. Ali, njih dvojica su bili samo vozači koji su preuzeli već spremno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica državljana naše zemlje koji su nedavno uhićeni sumnjiče se da su organizatori ovog unosnog biznisa.

Do uhićenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo.

Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastvoriti. Tada su otkrili i ostalo oružje.