Sudionik hrvatskog 'Supertalenta' počinio ubojstvo u centru Rijeke

Ubojstvo Rijeka Pavlinski trg
Ilustracija/RI portal

Javnost je šokirala vijest o nedjeljnom ubojstvu koje se dogodilo u središtu Rijeke, navodi Riportal. Brzo se proširila vijest da je muškarac usmrtio žensku osobu u ugostiteljskom objektu 'Pin' na Pavlinskom Trgu, preko puta poznatog ugostiteljskog objekta 'Boa', okupljališta mnogih Riječana.

Nemila scena se dogodila pred očima zaprepaštenog konobara koji je ostao u stanju šoka te mu je pružena psihološka pomoć. Na mjesto događaja ubrzo je došla Hitna i odmah su krenuli s reanimacijom, ali bezuspješno.

Kako je kasnije potvrdila i policija, ubojstvu je prethodio fizički obračun u kojem je ozlijeđena žena. "Dana 6.2.2022. g. u 14:42 sati, OKCP PU PG zaprimio je dojavu kako je u ugostiteljskom objektu u Rijeci, došlo do tučnjave te da je jedna ženska osoba ozlijeđena. Uz policijske službenike na mjesto događaja izašla je HMP Rijeka, koja je pokušala reanimirati žensku osobu, ali bezuspješno", priopćili su iz riječke policije.

Zbog prvotno sumnje u nasilnu smrt, policija se odmah dala u potragu za mogućim ubojicom koji je uspio pobjeći s mjesta zločina.

Nekoliko sati nakon ubojstva riječka je policija objavila kako su 'pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica'. Pronašli su ga nedaleko od poprišta zločina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio s 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao.

Prema izjavama svjedoka ubojica je ulični pjevač kojeg su prolaznici na Korzu često znali viđati i slušati kako preko mikrofona i pojačala sjedi na podu i na sav glas pjeva crkvene pjesme. Na dan ubojstva, viđen je kako šeće potpuno gol po ulici na Belvederu, što je i fotografirano te objavljeno u jednoj riječkoj Facebook grupi.

Ubojica je svojevremeno nastupio i na talent showu 'Supertalent' u jednoj TV emisiji u Hrvatskoj, gdje je vrlo burno reagirao kada je žiri prekinuo njegovu izvedbu.

Kako doznaje 'Jutarnji list' za ovo je ubojstvo osumnjičen Roman Brnada. Tu je vijest za spomenuti list potvrdila njegova supruga. Riječki kriminalisti su joj jučer pretresali stan, a danas je pozvali na dodatni razgovori kako bi pokušali otkriti eventualne motive ovog groznog čina, navodi Ri portal.

Brnada je iz Osijeka, gdje je imao i nogometnu karijeru. Branio je za NK Tomislav iz Livane, mjesta pokraj Osijeka. No poznatiji je po uličnom pjevanju i to ne samo u Rijeci nego i Osijeku, Zagrebu i Beču, piše Index. Na ulicama gradova pjevao je crkvene pjesme. Brnada ima stranicu na Facebooku. Gotovo godinu dana je bio neaktivan na njoj, a od jučer je postavio tri objave.