SUDAR OSOBNOG VOZILA I TERETNJAKA Dvogodišnje dijete poginulo, 8-mjesečna beba životno ugrožena

Mrkonjić grad sudar prometna nesreća
PU Mrkonjić Grad

Maloljetno dijete je poginulo u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada kada je došlo do sudara osobnog automobila Peugeot i teretnog vozila Scania.

Ozlijeđeno je ukupno šest osoba, od čega su četvoro maloljetnici, te njihovi roditelji. Svi su prevezeni u UKC Republike Srpske i jedno dijete je nažalost preminulo, dok su ostali članovi obitelji zadržani na liječenju. U Okružnom javnom tužiteljstvu (OJT) u Banja Luci naveli su da se nezgoda dogodila oko 13:45 sati, pišu 'Nezavisne novine'.

“U nezgodi su sudjelovali putničko motorno vozilo Peugeot kojim je upravljao Rale S. (19) iz Gradiške, drugo motorno vozilo je teretno vozilo Scania kojim je upravljao Nikolče M. (55) iz Makedonije", istaknuli su iz OJT.

Kako je rečeno, Rale S., supruga i četvoro djece prevezeni su na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje je jedno dijete podleglo od zadobivenih ozljeda. "Dijete uzrasta oko dvije godine je, uz sve napore doktora, podleglo od zadobivenih ozljeda", naveli su iz UKC-a RS.

Osmomjesečna beba, ozlijeđena u današnjoj prometnoj nesreći u Crnoj Rijeci, životno je ugrožena i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju, dok je otac zadobio više ozljeda i obavljen je njegov transport u Urgentni centar Srbije, rečeno je večeras Srni u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

U UKC-u su precizirali da je otac zadobio tešku ozljedu grudne aorte i desne natkoljenice, prijelom desnih rebara, te lijevog bubrega, a osmomjesečna beba teške ozljede glave i prijelom natkoljenice. Dvadesettrogodišnja žena zadobila je ozljedu ramena.

Iz UKC-a su naveli da je petogodišnje dijete zadobilo prijelom nadlaktice, te je smješteno u Kliniku za dječju kirurgiju, a četvorogodišnje dijete prijelom rebara i ozljedu desnog bubrega i smješteno je u Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Očevid je obavio dežurni tužitelj Miroslav Kotur, a naređena je i obdukcija preminulog djeteta.