SUDAR Autobus s igračima 'Veleža' imao nezgodu, ozlijeđeno šest osoba

Autobus Autoprevoz Mostar sudar
Čitatelj

Nogometaši 'Veleža' na putu prema Srebreniku danas su nažalost doživjeli prometnu nesreću, navodi portal Radiosarajevo.ba. 

"Igrači su dobro, treneri su dobro. Bojim se da se očekuje i najgore što se tiče vozača automobila. Policija je na terenu, čekamo novi autobus da dođe", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz FK 'Velež'.

'Rođeni' su krenuli prema Srebreniku gdje ih sutra očekuje utakmica 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kako se saznaje, vozač automobila je izgubio kontrolu i podletio pod autobus Autoprevoz busa iz Mostara u kojem su bili igrači 'Veleža'.Iz MUP-a Sarajevske županije za Klix su potvrdili da je ozlijeđeno šest osoba, svi iz osobnog automobila, a među njima i jedno dijete.

"Prometna nesreća se dogodila u 15:15 sati. Šest osoba je ozlijeđeno u ovoj nesreći", potvrdila je za 'Dnevni avaz' glasnogovornica MUP-a Sarajevske županije Mersiha Novalić.

Na mjesto događaja su stigli i vatrogasci, jer je jedna osoba ostala zaglavljena u putničkom automobilu koji je slovenskih registarskih oznaka.