Studentica iz Tomislavgrada ubila se zbog ucjena eksplicitnim snimkama?!

...čime je postalo jasno kako u cijeloj priči postoje mnoge nejasnoće. Naime, odmah po završetku obdukcije pojavile su se informacije kako je Nevistić, navodno, bila pod pritiscima, ucjenama i prijetnjama, te su se istražna tijela, čini se, odlučila dublje pozabaviti cijelim slučajem. Tužiteljica Ivanišević nije željela prejudicirati stvari jer je istraga u osjetljivoj fazi, te stoga nije mogla potvrditi ni demantirati navode kako je studentica, navodno, ucjenjivana eksplicitnim snimkama. Ipak, sama potvrda informacije kako se istraga nastavlja pokazuje da u ovom slučaju još uvijek nisu razriješene mnoge stvari.

Sve je svježe


- Sve je ovo nesretan slučaj i ništa vam posebno ne mogu kazati. Za sada ne mogu ništa reći, navela je Ivanišević, napomenuvši kako za sada nema informacija koje bi potvrdile navode koji se mogu čuti među studentima. Budući da je istraga u fazi u kojoj je još sve svježe, te da operativni tim radi na terenu, Ivanišević je istaknula kako ne bi bilo dobro dodatno dolijevati ulje na vatru s obzirom da se radi o velikoj tragediji. Zaključila je kako tek treba vidjeti što će rezultati istrage pokazati.

Poštena i uzorna

Inače, nesretna Jelena Nevistić pokopana je u subotu u svom rodnom mjestu Kolo pokraj Tomislavgrada. Tuga i bol shrvali su obitelj, tako da nismo mogli doći do izjava uže rodbine, no Jelenina susjeda, Ruža Nevistić, imala je za nju samo najbolje riječi.
- Roditelji su u šoku, što da kažem, ističe Ruža Nevistić, koja je opisala nesretno preminulu Jelenu kao djevojku koja je mogla biti uzor.
- Cura je bila krasna, dobra, poštena i velika vjernica. Sve je bilo u najboljem redu. No, što se zapravo dogodilo, ja zaista ne znam, naglasila je Ruža Nevistić.

Ozljede nožem


Treba kazati kako na samom početku istrage policija i Tužiteljstvo nisu s detaljima izlazili u javnost sumnjajući i na samoubojstvo, ali i na ubojstvo. No, u subotu je obdukcijom utvrđeno da se radi o samoubojstvu što je naknadno potvrđeno i u Županijskom tužiteljstvu. Dr. Hamza Žujo, koji je i izvršio obdukciju tijela Jelene Nevistić, izjavio je kako je obdukcijom ustvrdio ozljede na obje ruke i ozljedu na vratu, sve nanesene nožem. Napomenimo kako je studenticu u podstanarskom stanu u kupaonici punoj krvi u četvrtak pronašla cimerica. Nakon što je uočila kapi krvi ispred zaključanih vrata toaleta, te je uzalud dozivala, postalo je jasno da se dogodilo nešto strašno te je stoga pozvala i policiju. Navodno je prije smrti razgovarala na telefon i gledala televiziju. Njezini poznanici kažu kako nije imala osobitih problema, a voljela je život i ljude. Petak joj je trebao biti posljednji dan redovitog studija, već je trebala spakirati kofere i napustiti stan u kući koji je iznajmljivala.

Panični pozivi


Iz susjedstva su tog kobnog četvrtka panično dozvali medicinsku sestru koja je, nažalost, mogla samo potvrditi smrt. Nesretna je djevojka zatečena u toaletu s prerezanim venama, a budući da je imala i ozljeda po vratu, policija je odlučila provesti detaljniju istragu. Nakon obdukcije ipak je utvrđeno kako se radi o samoubojstvu.

Piše: V. Klepić/dnevni list