Stravično: Sa svojim svodnikom podvodila svoje tri maloljetne sestre

...kilometara od Slavonskog Broda. I ona je, poput ostalih mještana, zgrožena saznanjem da se u njihovu mjestu godinama događala maloljetnička prostitucija.

 

Riječ je o novom stravičnom slučaju podvođenja i prostitucije triju djevojčica u dobi od 13, 14 i 15 godina, koji je kulminirao privođenjem pet osoba, među kojima i njihove 23-godišnje sestre.

- Otac im nikada nije imao stalni posao, nego je kod mještana radio razne poslove za nadnicu i tako su preživljavali. Jedan od njih za stanovanje im je ustupio staru i oronulu kućicu. Dvije starije kćeri išle su u specijalnu školu, a samo je najmlađa pohađa normalnu osnovnu školu - ispričala nam je susjeda. Obitelj se u selo doselila 2001. s vinkovačkog područja, gdje im je Centar sa socijalnu skrb već bio oduzeo šestero djece zbog zapuštanja i zanemarivanja. Za našeg dolaska u kući nije bilo nikoga, a na prozoru je bila izvješena obavijest poštara o neisporučenoj pošiljci.

- Nije sporno da je propusta u radu bilo, ali o tome kakva je njihova težina odlučit će Državno odvjetništvo i sud. Međutim, ovaj drugi slučaj podvođenja i spolnog odnošaja s djecom nije bio u nadležnosti onih sedmero djelatnika koji su kazneno prijavljeni kod prvog slučaja smrti bebe i zlostavljanja curice - kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić. Ona je istaknula da su djevojčice koje je podvodila njihova starija sestra izdvojene u udomiteljske obitelji prije nego što je inspekcija Ministarstva pokrenula istragu o tom slučaju.

Vratila se svodniku

Istražni sudac Stjepan Franić potvrdio nam je da je 53-godišnjaku i 23-godišnjakinji odredio jednomjesečni istražni pritvor.

- Za preostalu trojica osumnjičenih muškaraca državni odvjetnik nije tražio mjeru pritvora jer oni nisu osumnjičeni za podvođenje - rekao je Franić. Inače, 53-godišnjak je već prije nepravomoćno osuđivan za ista kaznena djela, a zanimljivo je da je u jednom od prethodnih slučajeva njegova žrtva bila i sada osumnjičena 23-godišnjakinja!

vecernji.hr