STRAVIČNA NESREĆA KOD ZADRA Smrtno stradale tri državljanke Slovenije

prometna nesreća, zadar
RTL

Danas oko 12.04 sati na županijskoj cesti ŽC-422 kod podvožnjaka u Donjem Zemuniku dogodila se prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj su, prema prvim informacijama, sudjelovali osobni i teretni automobil. Na teren su odmah po dojavi upućene sve žurne službe, piše Zadarski.hr.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida,  na navedenoj dionici ceste, promet je u obustavljen te se odvija alternativnim obilaznim pravcima. 

Prema prvim informacijama poginule su tri osobe, a neslužbeno se saznaje da su u pitanju tri državljanke Slovenije.

Do nesreće je došlo u samom podvožnjaku kada je Toyota, koja se kretala iz pravca Zemunika u smjeru Zadra, prešla u suprotni kolnički trak. Vozilo se zanijelo i udarilo u teretno vozilo Mercedes zadarskih registracija kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Toyota Yaris je potom odbačena na desnu stranu zida podvožnjaka, neslužbeno se doznaje. 

Od siline udarca Toyota je odbačena na desnu stranu zida podvožnjaka.

U nesreći su smrtno stradale sve tri ženske osobe, jedna 66 godina stara slovenska državljanka, te dvije osobe od 61 i 55 godina, moguće hrvatske državljanke. Imaju hrvatska prezimena, a moguće da imaju i dvojno državljanstvo. Naložena je obdukcija, izuzet će se krv i urin vozača koji nema ozljeda. On se trenutno nalazi na razgovoru u policiji, a iz tragova sve upućuje na to da neće biti krivnje za vozača kamiona.

Tijela su tek sad izvučena, osobni dokumenti su pronađeni pretragom automobila. Teško je reći zbog čega su prešli na drugu stranu, svi su tragovi na lijevoj kolničkoj traci. Materijalni trgovi neprijeporno ukazuju da vozač kamiona nije izazvao nesreću – kazao je Denis Sokol, prvi zamjenik i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Identitet još nije utvrđen

Kako je Hini potvrdio Denis Sokol, glasnogovornik i zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, žene su se vozile u Toyoti Yaris slovenskih nacionalnih oznaka, iz smjera Zemunika prema Zadru.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je Toyota prešla u suprotnu kolničku traku i prednjom bočnom stranom udarila u prednji dio teretnog vozila Mercedes zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

Od siline udarca Toyota je odbačena na desnu stranu zida podvožnjaka.

U Toyoti su bile 66-godišnja slovenska državljanka, te 61-godišnja i 55-godišnja žena za koje još nije utvrđen identitet.