STRAVIČAN ZLOČIN U SRBIJI Sjekirom zatukao oca (76) jer je htio prepisati kuću 40 godina mlađem dečku

Zločin Srbija

Gregor N. (36) iz Temerina u Srbiji uhićen je zbog sumnje da je sjekirom ubio svog oca M. N. (76) u njihovom dvorištu na katolički Božić. Mještani tvrde da ga je Gregor ubio jer je otac želio njihovu kuću prepisati svom 40 godina mlađem dečku, piše Blic.

Stravičan zločin dogodio se u utorak ujutro u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Radnoti Mikloša u Temerinu, na katolički Božić, koji je obitelj navodno proslavljala.

Prema neslužbenim informacijama, ubojstvu je prethodila svađa oca i sina.

"Gregor se često svađao s ocem. Tako je bilo i u utorak. Bio je agresivan i vikao je na M. N., a on ga je pokušavao smiriti. Onda mu je odjednom pao mrak na oči i dohvatio je sjekiru i u dvorištu oštricom nekoliko puta udario oca"

Scena je bila užasna. Krv je lila na sve strane, a on je samo stajao i šutke gledao u očevo tijelo na zemlji. Susjedi su čuli zapomaganje i pozvali hitne službe - opisuje poznanik obitelji iz Temerina za Alo!.

Liječnici hitne pomoći mogli su samo konstatirati smrt nesretnog starca.

Gregor N. uhićen je na licu mjesta i na teret mu se stavlja kazneno djelo teškog ubojstva, za koje je predviđeno najmanje 10 godina, a najviše doživotni zatvor.

Tijelo je odvezeno na obdukciju koja će utvrditi kako je došlo do smrtonosnih ozljeda. Mještani tvrde da je pokojni M. N. imao gay vezu s mladim dečkom iz Temerina.

"Sukob je nastao između Gregora i oca kada je sin saznao da njegov tata planira kuću prepisati svojem 40 godina mlađem dečku. Taj mladić je također iz Temerina i nema ni punih 30 godina. O tome priča cijeli Temerin i to više nije nikakva tajna"; kaže jedan od mještana i dodaje stravične detalje:

"Nedavno je u mjestu pukla bruka, kada je kružila snimka na kojem se vidi taj mladić i navodno M. N. Kada se proširila snimka, taj mladić je morao pobjeći iz Temerina na neko vrijeme jer ga je bilo sram. O tome je brujao cijeli Temerin", tvrdi jedan od mještana.

Međutim, mještani ovog vojvođanskog mjesta u kojem se desio masakr kažu da je osumnjičeni Gregor poznat kao problematična osoba.

"Otac i sin su odavno u teškim odnosima, iako mu je otac godinama pokušavao pomoći, ali u tome nije uspio. M. N. je inače bio dobar i pošten čovjek, za svoje godine vrlo vitalan. Odgojio je četvoro djece", rekao je susjed.

MUP se oglasio i potvrdio tvrdnje o ubojstvu. Dodali su i da je osumnjičeni zadržan u pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužiteljstvo u Novom Sadu.

Jedan od poznanika ispričao je za beogradske medije da je pokojni M. N. samo pukom srećom prije više od 20 godina preživio stravičan napad. Naime, on je radio kao čuvar u kućici u rafineriji nafte Novi Sad u vrijeme NATO bombardiranja SR Jugoslavije 1999. godine.

"U prvom bombardiranju rafinerije koja je tada potpuno razorena on je bio u čuvarskoj kućici i od jačine detonacija s cijelom kućicom je odletio u zrak najmanje pet metara u visinu. Na sreću, prošao je samo s lakšim ozljedama", rekao je mještanin za medije, dodavši da je preživio bombe, ali ne i sina, piše Blic.