Strava u Splitu: Novinarka zabila momku kuhinjski nož u srce

Strava u Splitu: Novinarka zabila momku kuhinjski nož u srce
...u Peričićevoj ulici u Splitu svog 35-godišnjeg dečka.

Kako smo doznali, u pitanju je samo jedan, ali smrtonosan i očito precizan ubod.

Splitska policija je u petak navečer na Firulama preko puta splitskog KBC-a, u stanu na drugom katu obavljala očevid kojem su nazočili i patolog dr. Antonio Alujević te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Julijana Stipišić.

- Još je rano za bilo kakve izjave, moramo još neke stvari provjeriti - kazala nam je Stipišić. Policija je nakon dolaska u stanu zatekla navodno prilično rastrojenu ženu te je ona odvedena na ispitivanje u Drugu policijsku stanicu.

Nad njom će se tijekom današnjeg dana (subota) izvršiti krim obrada te će biti najvjerojatnije privedena na Županijsko državno odvjetništvo. Kako doznajemo, njezin dečko, s kojim je navodno planirala i skoro vjenčanje, pronađen je u stanu obučen kao da je tek došao izvana.

Nije poznato što je bio povod ubojstvu, a policija navodno do sada nije imala nikad nikakve dojave o bilo kakvoj vrsti nasilja između njih dvoje. Ne zna se ni da li je prije ubojstva došlo do kakvog fizičkog sukoba te u kojoj je prostoriji nađeno tijelo jer se od istražnih organa u petak navečer nije moglo doznati gotovo ništa.

Ubijeni muškarac bio je prije šest godina na meti policije i USKOK-a i to zbog sumnje na sudjelovanje u organizaciji prostitucije u Splitu. Navodno je u organiziranoj četveročlanoj grupi bio zadužen za osobnu sigurnost djevojaka koje su se proistituirale.

Što se tiče novinarke, ona je dugo godina radila kao dopisnica iz Splita za riječki dnevnik, a imala je i nekoliko zapaženih foto izložbi.

Navodno je, kako kažu njeni poznanici, vrlo teško podnijela činjenicu da je prije nešto više od godinu dana dobila otkaz u novini za koju je radila, posebice jer je stan u kojem je, eto, naposljetku ubila i svog nesuđenog supruga, uredila dignuvši kredit dok je još radila, a koji joj je gubitkom posla postao očito preveliki financijski uteg.

Izvor: slobodna dalmacija