STRAŠAN ZLOČIN NA KORČULI Sin ubio majku, pa napadao ljude na ulici

Vela Luka ubojstvo
Andela Scepanovic/Cropix

Okolnosti stravičnog ubojstva koje se jutros dogodilo u Veloj Luci još uvijek nisu poznati, no Dubrovački vjesnik doznaje sve više detalja. U Veloj Luci vlada tjeskobna atmosfera, sin je ubio majku, događaj kojeg se ne sjećaju u modernijoj povijesti mjesta, no, kako kažu, nije ih iznenadilo kad su čuli o kome se radi. Posljednjih dvadesetak dana navodni ubojica je bio u posebno lošem fizičkom i psihičkom stanju, majka ga je nekoliko puta prijavljivala policiji, a to su potvrdili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

"Imali smo asistencije vezane za osobu koju navodite, ali ne u kontekstu nasilnog ponašanja. Asistencije su bile vezano za njegovo loše zdravstveno stanje", potvrdila je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.

Usmrćena majka navodnog ubojice rodom je iz Brazila, na otok je došla zbog udaje, otac je pomorac i u trenutku stravičnog ubojstva je na brodu.

"Išli smo u osnovnu skupa i bio je normalan. Nakon toga, ne znam. Govorili su da je imao problema s drogom. Ne poznam ga dobro", kratko je komentirala jedna Velolučanka koja je s mladićem išla u školu.

Kako se neslužbeno doznje, nakon ubojstva mladić je istukao prolaznike na ulici, jedan od njih je i vlasnik poznatog velolučkog, ugostiteljskog objekta. Ubojica je bio sav u krvi, napao ga je s leđa kako je ispričala supruga vlasnika ugostiteljskog objekta.

"Čuli smo da je napao jednog našeg sumještanina, a onda je pedesetak metara od mjesta gdje taj sumještanin živi napao i moga muža i to s leđa. Moj se muž hrvao s njim, a onda je mladić pobjegao, a muž za njim. Uskoro je napao još jednog čovjeka kojeg znamo, muž je potrčao u pomoć tom čovjeku, a mladić je pobjegao. Kasnije ga je pokupila policija, sve se dogodilo u pet minuta i 50 metara. U trenutku napada, mladić je bio pun krvi, vjerojatno se napad dogodio nakon ubojstva. Mog je muža napao bez ikakvog razloga, s leđa, šakama, a on ima operiranu vratnu kralježnicu. Doživio je šok, istraumatiziran je ali i ozlijeđen“, ispričala je iskreno supruga.

Kako se doznaje, policija trenutno vrši očevid u obiteljskoj kući u kojoj se dogodilo ubojstvo, navodno čekaju kriminaliste iz Dubrovnika. Veće obitelji i prijatelja navodni ubojica nema, neslužbeno se doznaje da ima sestru koja živi u Splitu. Slučajem je zgrožena i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.

"Za tragičan događaj sam doznala na putu. Nerijetko čitamo o ovakvim slučajevima, a posebno me žalosti kad se ovakvo nešto dogodi u malom mjestu, sve nas posebno pogodi. Zgroženi smo ovim što se dogodilo“, komentirala je načelnica Gugić.