STOP ŠVERCU Oduzeta veća količina cigareta i duhana

STOP ŠVERCU Oduzeta veća količina cigareta i duhana
UNO BiH

Ovlašteni sužbenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Regionalnog centra Sarajevo u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 76.522 KM. 

U uvjetima izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom, ovlašteni službenici Uprave zaneizravno oporezivanje, RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, tijekom mjeseca rujna 2020. godine provodili su pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, a sve u sklopu kampanje 'Stop švercu'. 

Tako je u više odvojenih aktivnosti, u suradnji sa službenicima MUP-a SŽ, Jedinice za promet, MUP-a RS, Policijske postaje Istočno Sarajevo i MUP-a Zeničko - dobojske županije, privremeno oduzeto 83 kg duhana i 12.499 paklica cigareta (24 paketa) stranog porijekla. Navedene cigarete i sitno rezani duhan nisu bili obilježeni akciznim markicama UNO, i isti su bili namijenjeni za prodaju na crnom tržištu BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 76.522,00 KM. U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS. 

Uprava za neizravno oporezivanje BiH i dalje poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Zato pozivaju građane da dostave Upravi što konkretnije i preciznije informacije, kako bi se aktivnosti na terenu mogle što brže i preciznije provesti.