Starleti iz Srbije određen pritvor u BiH

Lisice žena
Newsweek

Sud BiH odredio je pritvor do 30 dana Tijani M., poznatijoj kao Tijana Ajfon, uhićenoj u akciji 'Kristal' u Suvom Polju kod Bijeljine, dok je za ostalih šest osumnjičenih izrekao mjere zabrane, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

Zlatanu Ć., Milisavu T., Siniši P., Vladanu K., Željku V. i Srđanu Š. Sud BiH odbio je prijedlog za određivanje pritvora uz određene mjere zabrane. S obzirom na to da je Tijana M. strani državljanin, njeno puštanje na slobodu bi je učinilo nedostupnim organima gonjenja BiH.

U Sudu BiH održano je ročište na kojem se raspravljalo o određivanju pritvora za osumnjičene koji su prije tri dana uhićeni u akciji 'Kristal'.

U Suvom Polju kod Bijeljine prije tri dana u akciji 'Kristal' uhićeno je 16 članova organizirane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju.

U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i državljanka Srbije, starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizirala ovo okupljanje, prenosi Srna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.