SREDIŠNJA BOSNA Policija mu u autu pronašla četiri bombe, pušku i skoro 300 metaka

Oružje zapljena Busovača
MUP SBŽ

U nastavku planskih mjera i radnji koje su usmjerene na borbu protiv teških oblika kaznenih djela, službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom Travnik realizirali su još jednu uspješnu akciju.

Naime, dana 14.4. u vremenu od 20:30 do 21:30 sati na području Busovače službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Kiseljak i Policijske postaje Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres vozila marke Škoda, koje koristi N.S. (1987.) iz Sarajeva. 

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta puška marke M56, četiri ručne bombe, 287 komada puščanog streljiva i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed. 

Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom tužiteljstvu o počinjenim kaznenim djelima 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom razdoblju, navedeno je u priopćenju iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.