SREBRENICA Mjesec dana pritvora zbog brutalnog napada na policajca

sud,pritvor,Srebrenica,napad

U Osnovnom sudu u Srebrenici određen je jednomjesečni pritvor za pet osoba osumnjičenih da su blokirale cestu i napale policajca čiji su inicijali M.J. koji nije bio na dužnosti na regionalnom cestovnom pravcu Bratunac-Skelani.

Predsjednik ovog suda Sead Alić izjavio je Srni da je osumnjičenima sinoć kasno, nakon održanog ročišta, određen pritvor od 30 dana zbog mogućeg bjekstva, utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza.

Osobe čiji su inicijali D.I., B.C., M.S., N.S. i S.J. osumnjičene su da su u noći, u nedjelju, 16. listopada, u 3:10 sati u mjestu Bjelovac kod Bratunca počinile kazneno djelo 'Nanošenje teške tjelesne ozljede' i 'Oštećenje tuđe stvari'.

Na rješenje o određivanju pritvora ove osobe imaju pravo žalbe kaznenom vijeću Osnovnog suda u Srebrenici. Osumnjičeni su pronađeni i uhićeni u selu Obadi kod Srebrenice nekoliko sati nakon napada na policajca.

Policijska uprava Zvornik jučer je priopćila da su privedeni predati Okružnom javnom tužiteljstvu Bijeljina uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima.

Policijskoj postaji Bratunac je 16. listopada oko 3:10 sati prijavljeno da su policajca M.J., koji nije bio na dužnosti, dok je upravljao svojim automobilom u mjestu Bjelovac na regionalnoj cestiBratunac-Skelani presrela dva putnička motorna vozila.

Iz dva vozila je, kako je prvobitno priopćeno, izašlo 10 nepoznatih osoba koje su ga fizički napale i udarale palicama, te oštetile njegov automobil. Nekoliko sati kasnije bratunačka policija je otkrila i uhitila pet osumnjičenih.