SRBIJA Rasvijetljeno ubojstvo MMA borca: Uhićeno 13 osoba, zaplijenjeno oružje, vozila, novac ...

Novi Sad ubojstvo Uroš Stefanović
Radio 021

Policija je rasvijetlila ubojstvo koje se u četvrtak navečer dogodilo u Novom Sadu, priopćio je MUP. Kako navodi MUP, ubojstvo je rasvijetljeno 'brzom i efikasnom akcijom za manje od 48 sati'.

Navodi se da je, u opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u suradnji sa javnim tužiteljstvom, policija uhitila 13 osoba i zaplijenila narkotike, oružje, streljivo, osam vozila i 50 tisuća eura, navodi radio 021.

Policija dodaje da nastavlja dalji rad na ovom slučaju. Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin istaknuo je da je ovo ubojstvo uznemirilo građane. 

"Teško ubojstvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca s pravom je uznemirilo ne samo novosadsku već i cjelokupnu javnost u Srbiji. Ali, zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije i, naravno, posebno tužiteljstva, možemo kazati da smo rasvijetlili ovo ubojstvo za manje od 48 sati", rekao je Vulin. 

"Svim građanima Novog Sada i Srbije čestitam ovakvu policiju i ovakvo tužiteljstvo. Mi smo sigurna zemlja", poručio je Vulin. Da je ovo ubojstvo, koje se dogodilo 2. rujna, rasvijetljeno, prvi je priopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva.

"Razotkrili su ubojstvo u Novom Sadu. Za dan su pronašli DNK, sve trojice. Interesantno je vidjeti tko su osobe koje su sudjelovale", rekao je Vučić. Pucnjava na Detelinari, u Cankarevoj ulici ispred broja osam, dogodila se u četvrtak oko 21:30 sati, a ubijen je Uroš Stefanović (27). 

Ranjen je Goran Kovačević Goranac, čiji je Stefanović bio tjelohranitelj. Inače, kako prenose mediji u Srbiji, Stefanović je bio MMA borac. Kovačević je od ranije poznat policiji. Tijekom večeri policija je pronašla izrešetani automobil na izlazu iz Novog Sada, kod Kanala DTD, u pravcu Rumenke.