SRAMOTNA KRAĐA U BiH Lopovi ukrali novac namijenjen liječenju bolesnog djeteta

Policijska postaja Laktaši
la-portal.net

Policija traga za lopovima koji su iz kuće obitelji Lakić iz Kobatovaca kod Laktaša ukrali 5.000 KM namijenjenih za liječenje petogodišnjeg dječaka Dušana Lakića, saznaje Glas Srpske.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je 24. listopada prijavljeno da je ukradeno 5.000 KM iz kuće u Kobatovcima.

"Prema prijavi novac je ukraden u razdoblju između 22. i 23. listopada ove godine. Obavljen je uviđaj, a poduzimaju se sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ove krađe  i pronalasku izvršitelja", rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka ne navodeći više detalja.

Krađu novca potvrdio je i Dušanov otac Slobodan Lakić koji je rekao da je njegov sin na liječenju u Beogradu.

"Supruga i dijete su bili tu par dana jer nam je 19. listopada  bila slava. U nedjelju 22. listopada sam ih vratio za Beograd. Sutradan sam se vratio i shvatio da mi je netko ušao u kuću i uzeo novac koji je bio namijenjen za liječenje djeteta. To je sve što vam mogu reći", rekao je "Glasu Srpske" Slobodan Lakić.

Ovo nije jedini slučaj da lopovi ne prezaju ni od čega niti da se libe da ukradu ono što nekome može spasiti život. Policija iz Gradiške je u kolovozu 2021. godine rasvijetlila krađu kutije za skupljanje humanitarne pomoći. Zbog te krađe uhapšen je B. M. iz Gradiške koji je kutiju ukrao sa šanka iz unutarnjeg dijela bazena u Gradišci.

Pomoć

Kako je objavljeno na Facebook profilu Slaviše Marjanovića pomoć za liječenje mališana Dušana Lakića može se uplatiti na žiro-račun broj 562 099 8173 458 047 u NLB  banci. Račun se vodi na ime dječakove majke Dragane Lakić.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić komentirajući objavu Marjanovića najavio je da će pružiti pomoć obitelji i da "ide uplata".