Spriječeno krijumčarenje cigareta u vrijednosti većoj od 100 tisuća KM

Krijumčarenje cigareta na području Foče
Granična policija BiH

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad, Postrojbe granične policije Hum i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, 21. srpnja, spriječili su krijumčarenje 21 750 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Krijumčarenje je otkriveno na području Foče prilikom granične kontrole kombija, bh. nacionalnih oznaka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se V.M. (1989.) i V.K. (1957.), državljani BiH koji su krijumčarili cigarete iz Crne Gore u BiH. Tržišna vrijednost cigareta procjenjuje se najmanje 110 000 KM.

"Navedene aktivnosti, i pored svih problema sa migrantskom krizom, predstavljaju opredjeljenost GPBiH u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta, a posebno onih kojima se nanosi šteta proračunu institucija BiH, što potvrđuju posljednje zapljene cigareta u mjesecu srpnju 2020. godine, u ukupnom iznosu 42 990 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 214 950 KM", izjavio je ovom prilikom direktor GPBiH, Zoran Galić.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.