SPRIJEČEN PAKLENI PLAN Opasna kriminalna grupa planirala ubojstvo policajca FUP-a

Policija Sarajevo
N1/Ilustracija

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Sarajevske županije u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u suradnji i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, istražitelji Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije danas su na području Sarajevske županije proveli akciju kodnog naziva “Vagabundo”.

Tijekom predmetnih aktivnosti izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste osoba E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvršenja kaznenih djela.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela iz članka 250. (Organizirani kriminal) u vezi s kaznenim djelima iz članka 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i članka 193. (Neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene) KZ BiH, uhićeni su E.S., rođen 1972.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984.godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore. Isti su predani u prostorije za zadržavanje uhićenih osoba MUP-a ŽS, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim osobama. Također, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u realizaciji iste sudjelovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP-a su na području Bihaća, Zenice i Zavidovića uhitili tri osobe. Navedena kriminalna grupa je, između ostalih kaznenih djela, pripremala i izvršenje kaznenog djela ubojstva pripadnika FUP-a", priopćeno je danas iz MUP-a ŽS.

Podsjetimo, Tužiteljstva BiH ranije je objavilo kako je akcija usmjerena na šest osoba koje su pod istragom u predmetu organiziranog kriminala u kojoj se koriste dokazi i informacije dobivene iz dešifrirane aplikacija Sky i Anom.