Šokantno: Tinejdžericu iz Bosne zatukli čekićem

sabina samra
...u Siriju, bila je seksualna robinja novim borcima Islamske države, a kada je pokušala pobjeći, zatukli su je čekićem do smrti.

Ove je informacije o Samri otkrila bivša džihadistica iz Tunisa koja je uspjela umaći islamistima.

Samra je s prijateljicom Sabinom Selimović (15) pobjegla 2014., a pritom ostavile poruku svojim obiteljima: 'Ne tražite nas. Otišle smo služiti Alahu i za njega ćemo umrijeti.'

Djevojke su otputovale u Siriju kroz Tursku nakon što im je u Beču mozak 'isprao' bosanski radikalni imam Ebu Tejma.

Kada su se pridružile Islamskoj državi, tinejdžerice su bile prisiljene udati se za ISIS-ove borce te su ih slikali u burkama s kalašnjikovima kao dio propagande kako bi privukli u Islamsku državu što više mladih djevojaka.

No, sada je žena iz Tunisa koja je bila sa Samrom otkrila kako su bile prisiljene pružati seksualne usluge džihadistima. Kazala je kako su živjele zajedno i kako su ih smatrali 'seksualnim poklonom novim borcima'. Samra je, prema njezinim riječima, nekoliko puta pokušala pobjeći, a onda su ju posljednji put pretukli čekićem tako jako da je od ozljeda preminula.

Kada su djevojke prošle godine otišle pridružiti se ISIS-u, 15-godišnja Sabina objavila je na Twitteru: 'Ovdje mogu zaista biti slobodna. Mogu prakticirati svoju vjeru. To nisam mogla činiti u Beču.'

No ubrzo je objavljeno kako je Sabina ubijena tijekom borbe u džihadističkom uporištu Raqqi. Ubrzo nakon toga, Samra je poslala pismo obitelji u kojem je napisala da joj je dosta ISIS-ove brutalnosti i da želi otići, no da ne može. Austrijski mediji tvrde da je Samra ubijena upravo kada je pokušala pobjeći iz Raqqe, piše Daily Mail.

Dnevnik.hr