Službenici SIPA-e priveli sedam osoba zbog 3,5 kg droge

droga

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer (petak 25.2.) na području Šamca i Odžaka, realizirali operetivnu akciju 'Glumac', kada su izvršili pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i priveli sedam osoba.

Privedeni su zbog postojanja osnova sumnje da su ove osobe počinile kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Neovlašten promet opojnim drogama' iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' iz Kaznenog zakona Republike Srpske.

Privedene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. 

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona. 

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realiziirane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji sa službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.