Službenici Federalne policije u Konjicu priveli 37-godišnjaka zbog uzgoja kanabisa

pretres,Federalna uprava policije,fup,Konjic,uhićenje,droga
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su 2. rujna pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti priveli osobu inicijala A.M. (1985.) sa područja općine Konjic.

Osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

pretres,Federalna uprava policije,fup,Konjic,uhićenje,droga

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba na čijoj zemljišnoj parceli je pronađeno osam stabljika zasada visine 150-180 cm nepoznate biljke koja asocira na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), određena količina zeljaste materija zelene boje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelom.

Privedena osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv iste u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ, Policijska uprava Konjic, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.