SLUČAJ MEMIĆ "Zaštićeni svjedoci vode do ubojica, gledali su i čekali da Dženan iskrvari..."

Dženan Memić,slučaj memić,ubojstvo,suđenje,Dženan Memić,suđenje,Bosna i Hercegovina,ubojstvo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima čvrste dokaze kada je u pitanju istraga o ubojstvu mladića Dženana Memića.

"Ova pravosudna institucija donijela je službenu naredbu o pokretanju istrage o ubojstvu koje se dogodilo u veljači 2016. godine na Ilidži, čime bi se konačno trebala staviti točka na ovaj mučan događaj, a istina izaći na vidjelo", piše Avaz.

To očekuje javnost, ali i obitelj Memić.

Nakon šest godina borbe da obitelj dokaže da je Dženan ubijen, da nije riječ o prometnoj nesreći, na vidjelo su izašli novi dokazi.

Prema informacijama, Tužiteljstvo BiH ima svjedoke koji vode do ubojica Memića. Bez jakih dokaza i iskaza svjedoka, od kojih je nekoliko zaštićenih, istraga ne bi bila ni pokrenuta. Mnogo je i materijalnih dokaza, ali i snimaka.

Međutim, svaki novi dan nosi i novu neizvjesnost. Izvori uključeni u istragu tvrde da se mogu vrlo brzo očekivati nova uhićenja.

Čekali da iskrvari

Avaz piše da se za kazneno djelo ubojstvo sumnjiči više od pet osoba. Posebno je zanimljivo tko je bio na mjestu događaja kobne noći i čekao da Dženan iskrvari. Istraga će sada zaokružiti cijeli ovaj slučaj.

"Gledali su ga kako leži, čekali su da iskrvari, nisu mu željeli pomoći. Bit će ovdje svega. Zato imaju mnogi razloga da strahuju. Ovdje više nema zaštićenih", tvrdi sugovornik. 

Novi dokazi

Podsjećamo, za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”. Ali paralelno s ovim procesom Tužiteljstvo ima nove dokaze i svjedoke.