SLOŽNA HERCEGOVAČKA BRAĆA Policiju zasuli saksijama

Razbijena saksija
Flickr/Ilustracija

Policija u Gacku uhitila je trojicu braće iz Gacka, nakon što su izvršili nasilje u obitelji i napali policajce, te ih gađali saksijama s cvijećem. Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave (PU) Trebinje Jovane Cvijetić, policija je u subotu u 0:30 sati zaprimila prijavu o nasilju u obitelji, potvrđeno je za Hercegovina.info.

"Odmah po zaprimanju prijave, službenici Policijske postaje Gacko izašli su na mjesto događaja gdje su zatekli osobe inicijala Đ. G., O.G. i B.G. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, osobe inicijala O.G. i B.G. počinju vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, te su ih počeli gađati saksijama cvijeća čime onemogućavaju prilazak kući. 

Nakon što su se policijski službenici sklonili kako ne bi zadobili tjelesne ozljede, osoba inicijala O.G. uzima pajser i nastavlja da policijskim službenicima upućuje prijetnje", izjavila je Cvijetić i dodala da su poslije određenog vremena O.G. i B.G. ušli u obiteljsku kuću.

Policija ih je uhitila u 1:40 sati. "Izvršenim alkotestiranjem kod osobe inicijala O.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,26 g/kg i kod osobe inicijala B.G. 0,39 g/kg", navela je Cvijetić. U nasilju u obitelji je sudjelovao i Đ. G., koji nije osumnjičen za napad na policiju.

Osoba inicijala O.G. osumnjičena je za 'Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici' i 'Napad na službenu osobu u obavljanju službene radnje', dok je B.G. osumnjičen za 'Napad na službenu osobu u obavljanju službene radnje', a o svemu je obavješteno Okružno tužiteljstvo u Trebinju.

Prema saznanjima 'Dnevnog avaza', u nasilju u obitelji su sudjelovala trojica braće Govedarica, a sve je prijavio njihov otac. O. Govedarica je od ranije poznat policiji, a prije dvije godine je zapalio automobil zamjeniku načelnika PU Trebinje Milivoju Vukoviću.