SLIJETANJE U PROVALIJU Nakon nesreće u kojoj je poginula žena, iz rijeke izvučeno tijelo jedno od dvoje djece

Nesreća Tara Crna Gora
SZS Mojkovac

Pronađeno je tijelo djevojčice koja je prije dvije noći ispala iz automobila nakon slijetanja u kanjon Tare, kazao je za portal 'Cafe del Montenegro' direktor Regionalnog ronilačkog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca – RCUD Vesko Mijajlović.

Tijelo je pronađeno na tri kilometra od prometne nesreće. Potraga za drugim djetetom se, kako kaže, nastavlja. Rijeka je, kako je rekao Mijajlović za portal RTCG, u posljednjih sat vremena mnogo bistrija i to je dosta pomoglo u pretrazi.

Nada se da će Tara biti bistra i sutra i da će uspjeti pronaći i tijelo dječaka, prenosi 'Pobjeda'. U potragu su, pored spasilačkih ekipa, uključeni i ronioci iz Bijele, koji se nadaju uspješnoj akciji.

Ranije je istaknuo da veliki problem predstavlja zamućena rijeka Tara. "Sad smo izašli iz vode. Prešli smo oko 13 kilometara. Tara je mutna i brza. Vidljivost pod vodom je oko metar", rekao je Mijajlović.

U prometnoj nesreći koja se dogodila prekjučer poginula je majka, 27-godišnja Jelena V. Jedno dijete je izvučeno iz provalije sa ozljedama i prevezeno u bolnicu u Pljevljima. Smrskano vozilo jučer je izvučeno iz kanjona rijeke.

Žena se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz za sada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare. Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo maloljetno dijete.