SLAVONSKI BROD Čak 67 putnika je bilo u autobusu smrti, među njima i djeca

Autobus nesreća Slavonski Brod
Cropix

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izjavio je kako je prilikom slijetanja autobusa kosovskih oznaka s autoceste kod Slavonskog Broda poginulo devet putnika i vozač, a potvrdio je i kako je u autobusu bilo djece, dodavši međutim da ne može govoriti jesu li i ona među poginulima.

"U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli. Ukupno 44 putnika je primljeno u slavonskobrodsku bolnicu, a osam njih je teže ozlijeđeno. Četrnaest putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj postaji, čekaju da im bude osiguran smještaj", kazao je u nedjelju Trut u Slavonskom Brodu.

Novinarima je potvrdio i da je u autobusu bilo djece dodavši da ne može govoriti jesu li djeca među poginulima. 

Zbog jutrošnje teške prometne nesreće u Slavonski Brod su u nedjelju stigli hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut kako bi se upoznali s okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima, javlja Hina.

U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo 10 osoba, hitna pomoć zbrinula je 44 osobe, 15 je teško stradalih, a među njima je i jedna djevojčica, izjavio je u nedjelju ministar zdravstva Vili Beroš koji je obišao mjesto nesreće. U nesreći je sudjelovalo i 15 maloljetnika, jedna djevojčica je teže stradala, potvrdio je on.